Koulutus

Koulutuspalvelut siirtyneet uudelle yritykselle.

Koirastasi inventointikoira yksityisvalmennuksella

Kaer Oy kouluttaa koiria monipuolisesti hajutyöskentelyyn paitsi harrastustoimintaan myös työtehtäviin. Erityisosaamistamme on luontokartoituskoirien eli inventointikoirien kouluttaminen työtehtäviin. Pidämme ehdottoman tärkeänä kouluttaa luotettavia ja laadukkaita nenän käyttäjiä ja taitavia ja tarkkoja koiraohjaajia. Jos haluat kouluttaa koirastasi inventointikoiran, ota yhteyttä. Toteutamme koulutuksen mahdollisuuksien mukaan työhajulla (jos haju saatavilla koulutukseen), mutta aina vähintään tekniikkahajulla, jolloin voit työhajun lisätä käyttöösi myöhemmin. Koulutus kestää 10kk ja edellyttää tiivistä sitoutumista kotona tehtäviin harjoituksiin lähiopetuskertojen välissä. Osallistuaksesi valmennukseen, sinulla tulee olla helposti motivoitavissa oleva, hyväkuntoinen, terve ja maasto- sekä säänkestävä koira. Koulutuksen lopuksi suoritetaan loppukoe, jonka kaikki osiot tulee läpäistä virheettä.

Kurssit

Kurssivalikoimaamme kuuluvat mm. arkitottelevaisuus, peruskoulutus, pentukurssit, hihnakäytös- ja ohituskurssit, perushallintakurssit, Nose work, ID-jälki eli tunnistusetsintäkurssit, sienikoirakurssit, temppukurssit, hajuerottelukurssit jne. Lisäksi järjestämme runsaasti yksilöllisesti räätälöityjä kursseja kasvattajille, erilaisille koirayhdistyksille (esim rotuyhdistykset), eläin- ja luonnonsuojeluyhdistyksille, aikuisopistolle jne. 

Voit tiedustella yksilöllisiä tilauskursseja

Yleisistä kursseista lisätietoa täältä…

Luennot

Luentoja mm. seuraavista aiheista:

Pennun eskarikoulutus  2h

Ongelmakoiran koulutus – häiriökäyttäytymisen syitä, oireita ja ongelmien ratkaisuja  2h

Koiran peruskoulutus – opettele ainakin nämä  2h

Remmiräyhäämisen syitä, oireita ja ratkaisuja  2h

Luontokartoituskoirat inventoinnin apuna – mikä on luontokartoituskoira ja miten se työskentelee? 2h

Käytösklinikka ja ongelmakoirakoulutus

EHYT-areenalla Eläinklinikka EHYTin tiloissa toimii KAER Oy:n Koirien käytösklinikka.

Koirien käytösklinikka auttaa ja neuvoo koirien häiriökäytöksen hoidossa ja koulutuksessa, sekä arjen taitojen opettelussa pennusta senioriin. Tavallisia käytöshäiriöitä ovat mm. remmirähjääminen eli aggressiivinen käytös toisia koiria tai ohitettavia ihmisiä/autoja/pyöriä kohtaan, jahtaaminen, hihnassa vetäminen, eroahdistus, ääniarkuus, aggressiivinen/arvaamaton käytös, erilaiset pelkotilat, resurssiongelmat, hoitotoimenpideongelmat esim. kynsien leikkuu, tavaroiden ja kodin tuhoaminen, sisälle tarpeiden tekeminen ulkoilusta huolimatta, matkustusongelmat autossa, karkailu, luoksetulo-ongelmat, näykkiminen jne. Käytösklinikalla selvitetään ongelman syy/syyt ja kartoitetaan mahdollisesti tarvittava koulutuksen tarve ja laajuus.

Muutos koiran käytökseen saadaan parhaiten yksilöllinen lähtökohta huomioiden. Käytösklinikalla kartoitamme toiveesi ja tilanteesi, ja yhdessä suunnitellen voimme löytää juuri sinulle ja koirallesi sopivimman koulutuskokonaisuuden. Yksityisopetusta on mahdollista saada EHYT-areenalla, jolloin voimme harjoitella häiriöttä rauhallisessa ympäristössä. Joskus kurssi saattaa olla sopivampi vaihtoehto ja valittavanasi on useita erilaisia kursseja EHYT-areenalla Eläinklinikka EHYTin tiloissa. Jos käytöshäiriön syynä on kipu, vamma tai sairaus, apua löytyy eläinlääkäriltä.

Koulutusmenetelmämme perustuvat käyttäytymistieteisiin. Hyödynnämme opetuksessamme uusinta tutkittua tietoa koirien käyttäytymisestä, oppimisesta ja tarpeista. Noudatamme Suomen Eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä, ja koulutus sekä eläimen käsittely nojaavat luottamuksellisen suhteen rakentamiseen, onnistuneeseen kommunikointiin sekä toivotun käytöksen vahvistamiseen. Käytössäsi on yksityisopetuksessa kouluttajan lisäksi myös ohjaaja avustavan koiran kanssa, jolloin voit turvallisesti harjoitella esim. ohituksia vieraan koiran kanssa. Kohteena olevia/ohitettavia avustavia koiria on käytössäsi useita erilaisia, jolloin harjoittelu ei rajoitu vain yhden ja saman koiran ohittamiseen. Myös vastaehdollistaminen/siedättäminen kohteisiin (esim autot, polkupyörät jne) tapahtuu turvallisesti ja tehokkaasti, sillä käytössäsi on kouluttajan lisäksi ajoneuvo ja ajoneuvon kuljettaja. Näin toistojen määrä ja sopivan etäisyyden asettaminen ajoneuvoon nähden sujuu mallikkaasti. Eroahdistusta hoidettaessa on mahdollista myös koiran kuvaaminen sen yksin ollessa, jotta yksinolon pelkoa voidaan hoitaa mahdollisimman onnistuneesti koiran reaktiota seuraten. Myös hajutyöskentelyä opetellessa on käytössäsi kouluttajan lisäksi avustajia, jotta koiralle voidaan opettaa sujuvasti esim. vieraan henkilön jäljen seuraamista.

Lämpimästi tervetuloa juttelemaan ja löytämään keinoja sujuvampaan arkeen koirasi kanssa!

Varaa aika:

Koirien Käytösklinikka,

Eläinklinikka EHYT, Maorlantie 1, 24800 HALIKKO

Hinnasto:

Yksityisopetus EHYT-areenalla 78€/1 h (sis. alv%) sisältäen kouluttajan lisäksi avustajan koirineen, ajoneuvon kuljettajineen, koiran kuvaamisen, kirjalliset ohjeet jne.