Nose work 1

125,00

Osastot: ,

Kuvaus

Tervetuloa verrattoman hauskalle Nose Work 1 kurssille! K9 Nose Work on USA:ssa vuonna 2008 kehitetty harrastuslaji koirille, jossa koiran ilmiömäistä hajuaistia käytetään opetettavien hajujen tunnistamiseen ja etsimiseen. Tämä hauska nenätyöskentelyharjoitus kehitettiin ensin alkuun rescuekoirien aktivointiin, mutta levisi nopeasti kaikkien koiranomistajien saatavilla olevaksi mielenkiintoiseksi harrastuslajiksi. Nose Work sopii kaikenlaisille koirille ja ohjaajille, mitään erityistaitoja ei vaadita. Nose Work soveltuu erinomaisesti myös ihmis- ja koira-aroille koirille, sillä harjoittelu tapahtuu yksitellen. Näin epävarmat koirat saavat itsevarmuutta oppiessaan luottamaan nenäänsä. Lajin periaaatteisiin kuuluukin, että tekemisen pitää olla hauskaa ja mukavaa niin koirille kuin ihmisille. Tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ei ole ja koulutusmenetelmät perustuvat positiivisen vahvisteen käyttöön.
Käytämme kursseilla eukalyptuksen, laventelin ja laakerinlehden hajuja, jotka ovat koiralle turvallisia hydrolaattihajuja. Laji sopii erinomaisesti harrastettavaksi myös kotona koiran aktivoimiseksi, sillä se on koirasta mukavaa hauskaa puuhastelua ja helppo toteuttaa kotioloissa. Innokkaimmat koirakot voivat tähdätä lajissa myös kilpailuihin. Nose Workissa kilpailuluokkia on neljä: luokka 1, luokka 2, luokka 3 ja Eliittiluokka. Jokaisessa luokassa suoritetaan etsinnät neljässä erilaisessa osiossa. Luokassa 1 etsittävänä hajuna on eukalyptus, toisessa luokassa eukalyptus ja laakerinlehti ja luokassa 3 eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli.
Kurssilla opitaan Nose Work -harrastuksen perustaidot. Omistaja oppii hajukoiran kouluttamisen perusasiat ja koira oppii tunnistamaan ja ilmaisemaan eukalyptuksen hajun sekä etsimään hajua sisätiloista. Lisäksi harjoittelemme etsintää pahvilaatikoista. Kurssi soveltuu niin ensikertalaisille kuin jo hajutyöskentelyyn tutustuneillekin. Kurssi alkaa luennolla 18.3 (luennolle ei koiraa mukaan).

18.3 klo. 17.30-18.30 (luento, ei koiraa mukaan)
25.3 klo. 17-18.30
15.4 klo. 17-18.30
22.4 klo. 17-18.30
29.4 klo. 17-18.30

Kouluttaja: Eläintenkouluttaja (AT) ja inventointikoirien kouluttaja Tanja Karpela

Paikka: Ehyt areena, Maorlantie 1 Halikko (Ehyt eläinklinikka)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Nose work 1”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *